ماهی قرمز شب عید را از مراکز معتبر تهیه کنید
کرمان – مهرکریمان نیوز/ سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: مردم ماهی قرمز شب عید را از مراکز معتبر، بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هم استانی های عزیز، گفت: ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایند.
دکتر کاظمی نیا خاطر با بیان اینکه بیماری مشترک بین انسان و ماهی گزارش نشده است، گفت: توصیه های بهداشتی درخصوص ماهی قرمز صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد.
وی اعلام کرد: بیش از ۶۰ اکیپ نظارتی دامپزشکی در این ایام بصورت مستمر در سطح استان کرمان در حال فعالیت می باشند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه می نمایند.
وی اعلام کرد: برای انتخاب ماهی قرمز لازم است که یک ماهی قرمز دارای تحرک مناسب ، پولک های سالم و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم و… باشد و باله های شنای ماهی نیز باید قائم و دم آن کشیده باشد و از تحرک لازم نیز برخوردار باشد ضمن اینکه بدن ماهی سالم بدون هیچ گونه برآمدگی و چشم های ماهی بیرون زدگی و یا تورفتگی ندارد.
این مقام مسئول افزود: احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیهای زینتی وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماری ها گردید.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان افزود: در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خود داری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کننده های مناسب اقدام گردد.
وی گفت: استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری می نماید.
وی ادامه داد: مکانی که ماهی در آن نگهداری میشود بسیار حائز اهمیت است و توصیه میشود ماهیها حتیالامکان در آکواریومها با رعایت شرایط بهداشتی نگهداری شوند.
وی افزود: ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
در ادامه دکتر نجمه حاجی علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های ابزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص اب ماهی قرمز گفت: اگر از آب شرب شهری برای نگه داری ماهی قرمز استفاده می شود باید جهت کلرزدایی، آب مورد استفاده را ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرارداده تا کلر موجود در آب از بین برود، ضمن اینکه برای مراقبت و افزایش طول عمر ماهی های قرمز عید نوروز انها را در تنگ بزرگ و مناسب (جهت تبادل اکسیژن با محیط) نگهداری نمایند.
این مقام مسئول افزود: به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و … نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
وی در خصوص نگه داری ماهی قرمز گفت: پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های ابزیان اعلام کرد: از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود.
وی گفت: عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مانند مار آبی، سمندر، لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی غیر مجاز می باشد.
وی افزود: لاکپشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) جزء ۱۰۰ گونه مهاجم و مخرب می باشد که به صورت غیر قانونی وارد کشور میشود و به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز سبب گاستروانتریت در انسان می گردد و اثرات منفی زیست محیط برای منابع آبی کشور دارد.
دکتر حاجی علیزاده مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های ابزیان در پایان از شهروندان درخواست نمود که پس از پایان ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانه ها و دریاچه ها به طور جدی خوداری کنند، زیرا می تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.