گرمازدگی و راهکارهای آن از دیدگاه طب سنتی
💢 روزهای پایانی خردادماه را می گذرانیم اما دمای هوا از نیمه خردادماه آنچنان افزایش یافته گویی که فصل تابستان فرا رسیده است، با افزایش دمای هوا احتمال گرمازدگی نیز وجود دارد، بنابراین تصمیم گرفتیم چند نکته کاربردی را برای رهایی از گرمازدگی و همچنین راهکارهای مقابله با آن ارائه دهیم.
حذف ادویه های تند و تیز، غذاهای سرخ کرده و چرب، غذاهای شور از رژیم غذایی و پرهیز از قرار گرفتن مستقیم زیر نور خورشید باعث کاهش گرمازدگی در فصل تابستان می شود.
در فصول گرم سال احتمال بروز گرمازدگی خصوصا در افرادی که گرم مزاج هستند بیشتر می شود و از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه کمک کننده است.
حتما ساعت ورزش را ساعات اولیه روز و یا در شب که هوا بهتر است انتخاب کنید.
استفاده از خوردنیهایی با طبع سرد و تر مانند هندوانه، آلبالو، گیلاس، کاهو وکدو مناسب این فصل است.
توصیه می شود افراد گرم مزاج روزانه از نوشیدنی هایی مثل شربت خاکشیر، تخم ریحان، سکنجبین، آلبالو و زرشک مصرف کنند.
استفاده از لیموترش داخل آب خوردن، به رفع عطش و تشنگی ناشی از گرمازدگی کمک بسیار زیادی میکند.
هندوانه میوه آبدار و خنک کننده است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است، هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.
**چند توصیه به افرادی که گرما زده شده اند
از آنجا که فرد گرمازده میل زیادی برای خوردن آب یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا دچار مشکلات گوارشی نشود.
برای فردی که گرمازده شده است حمام گرفتن با دوش آب نسبتا خنک توصیه می شود و در صورت عدم امکان حمام گرفتن، پارچه ای را با آب خنک نمناک کرده و بر نواحی صورت و بدن فرد بمالید.
سوپ جو و مالشعیر طبی توصیه های بسیار خوبی برای افراد گرمازده است.
سوپ جو را می توانید با سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری تهیه کنید و حتما موقع خوردن از لیموترش هم استفاده کنید.
خورشت هایی مانند خورشت آلو و کدو بسیار مناسب این فصل هستند.
مصرف کاهو و سکنجبین هم به عنوان یک میان وعده خوب به کاهش گرما و رفع عطش در تابستان کمک می کند.