هر چه تکنولوژی پیشرفت میکند، آمار معلولیتهاروند افزایشی دارد
*تحمیل هزینه های زیاد پروژه ماده ۱۶ بر بهزیستی استان
کرمان – مهرکریمان نیوز/ علیرضا وحیدزاده به مناسبت هفته بهزیستی در نشست خبری با اصحاب رسانه به چهار حوزه تخصصی پیشگیری، درمان، توانبخشی و مشارکتهای مردمی این سازمان اشاره کرد و عملکرد یک ساله این سازمان را تشریح نمود.
وحید زاده به مراکز مشاوره ژنتیک نیز اشاره و خاطرنشان کرد: هر چه تکنولوژی پیشرفت میکند، آمار معلولیتها روند افزایشی دارد بنابراین باید از مشاوره ژنتیک استفاده شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان تاکید کرد: بخشی از معلولیتها جنبه ژنتیکی و بخشی دیگر نشأت گرفته از عدم خودمراقبتی است.
وی در بخش دیگری به حق پرستاری برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید اشاره و اظهار کرد: حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان حق پرستاری به خانواده معلولان پرداخت میشود تا از فرزند معلول خود نگهداری کنند.
وحیدزاده تاکید کرد: متأسفانه برخی از معلولان برای تأمین هزینههای زندگی تکدیگری میکنند و ما نمیتوانیم جلوی این موضوع را بگیریم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: تقریباً ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کمک هزینه مسکن به خانوادههای معلول پرداخت میشود.
وی ادامه داد: ودیعه مسکن نیز به معلولانی که مسکن ندارند نیز پرداخت میشود و در سال گذشته برای اولین بار، این ودیعه به همه مشمولان داده شده است.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان در بخش دیگری از گزارش خود گفت: ۶۰۲ کودک کار در استان وجود دارد که از این تعداد ۸ نفر ایرانی و مابقی اتباع هستند.
وحیدزاده اظهارداشت: برای این کودکان سه مرکز خدماتی کودکان کار وجود دارد که به آنها خدمات ارائه میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه ظرف یک ماه آینده مرکز ماده ۱۶ویژه بانوان در کرمان فعال خواهد شد، اظهارداشت: مراکز ماده ۱۶، مراکز کنترل کاهش آسیب هستند و کسانی که در این مراکز پذیرش میشوند توسط شهرداری و با دستور قضایی به ما معرفی میشوند.
وحیدزاده ادامه داد: افرادی که با دستور قضایی به این مراکز ارجاع داده میشوند حدود سه ماه در این مراکز نگهداری میشوند.
وی با بیان اینکه از اواخر سال گذشته ۱۶ مددکار را در دو گروه ۸ نفری در کنار ماده ۱۶ قرار دادیم، گفت: پروژه ماده ۱۶ هزینههای بسیاری بر ما تحمیل کرده حدود ۹ میلیارد در این زمینه بدهکاریم.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان گفت: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینههای مداخلات اجتماعی را دولت تامین میکند و مابقی از طریق صنایع، معادن، خیرین و …. تامین میگردد.
وی تصریح کرد: تقاضا برای ایجاد مکانی برای سالمندان در استان کرمان رو به افزایش است در شرایطی که برخی از مراکز خدمات سالمندان به دلیل عدم استفاده باید تعطیل شوند.
وحیدزاده همچنین به بحث واگذاری کولرهای گازی به مددجویان مناطق گرم استان اشاره کرد و بیان داشت: احتمال ابتلا به زخم بستر در معلولان وابسته به تخت در مناطق گرم زیاد است به همین دلیل مدیران بهزیستی استان کرمان ضمن هماهنگی با مدیران کشور با توجه به تقاضاهای مکرر و مشکلات فراوان جامعه هدف طرحی را پایهریزی کردند که به واسطه آن در صورت تامین نیمی از هزینه کولر گازی توسط هر کدام از آحاد جامعه هدف، نیمی دیگر نیز توسط خیرین و شرکای اجتماعی بهزیستی کشور تامین شده و کولرهای گازی خریداری و به مددجویان واگذار گردد.
وی افزود: با انتشار فراخوان بهزیستی بیش از ۴۰۰۰ نفر از توانخواهان تحت پوشش بهزیستی در این طرح ثبت نام کرده و مبلغ خودیاری خود را پرداخت کردند و بهزیستی استان بر اساس توافق اعلام شده، اسامی متقاضیان را به بهزیستی کشور اعلام و تقریبا به ۳ هزار و ۷۰۰ متقاضی وسایل سرمایشی واگذار شد.
وحیدزاده گفت: بیش از ۹۵ درصد فعالیت ما برون سپاری شده و به بخش غیر دولتی واگذار شده و تنها به این تشکلها یارانه پرداخت میشود.
وحیدزاده اظهار داشت: استان کرمان جزو معدود استانهایی است که پایه تشکلها در آن بسیار قوی است ضمن این که هر کدام از این تشکلها چند فعالیت را بر عهده دارند که یا از ما مجوز مستقیم دارند یا مجوز مرکز را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: از رسانهها درخواست میکنم که اجازه ندهند نگاه مردم به تشکلها تغییر کند زیرا در هر جامعهای که تشکلهای بیشتری وجود داشته باشد مدنیت در آن جامعه قویتر است.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان یادآور شد: هر سال بین ۳ هزار تا ۵ هزار مورد، تسهیلات در راستای توانمندسازی به جامعه هدف بهزیستی پرداخت میشود ضمن این که از اولویتهای سازمانهای دولتی میتوان به توانمندسازی مددجویان اشاره کرد.