ظرفیت های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم؛ محور تحقق سلامت اجتماعی
کرمان – مهرکریمان نیوز/ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: ظرفیت های این معاونت یک بستر مناسب و محور قابل اتکاء، جهت انجام اقدامات و برنامه های مددکاران در حوزه سلامت اجتماعی است.
سید مهدی قویدل در اولین رویداد منطقه ای سلامت اجتماعی افزود: ظرفیت های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در راستای ارتقاء سلامت اجتماعی شامل برگزاری دوره های آموزشی متعدد، دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان، مجازات های جایگزین حبس، ظرفیت های اورژانس قضایی، ایجاد سازش در دعاوی خانواده با مشارکت مردمی، سمن ها و …. ، مشاورین اطفال و نوجوانان، مراکز مهر خانواده، طرح نماد و مهمترین آن شورای پیشگیری از وقوع جرم است.
وی ضمن اشاره به این مطلب که امنیت اجتماعی، رفاه اجتماعی ، سلامت اجتماعی و توسعه همه جانبه مورد نیاز بشریت بوده و این ناشی از نیاز به کارکرد اجتماعی با ظرفیت های موجود است، ادامه داد: علت شناسی جرائم و آسیب ها، شناسایی و احصاء راهکارها و نقش و اهمیت مددکاری اجتماعی بویژه بازاجتماعی آسیب دیدگان اجتماعی مهمترین مولفه اجتماعی و جرم شناسی اخیر به شمار می رود.
قویدل گفت: مشارکت میان نهادی و استفاده از ظرفیت نهادها، از جلوه های عدالت ترمیمی و سیاست جنایی است که یکی از ابعاد آن در حوزه مددکاری اجتماعی قبل، حین و بعداز وقوع جرم است.
وی بیان کرد: برخی آسیب های اجتماعی ناشی از رویکردهای ضعیف و حتی عدم توجه به پیشگیری در همه ابعاد آن است که مددکاری و سلامت اجتماعی امروزه به دنبال بهبود وضعیت موجود است.
این مقام قضایی، هدف مددکاری اجتماعی را افزایش کیفیت زندگی همه افراد جامعه دانست و گفت: انواع مداخلات مددکاری اجتماعی بر آگاه سازی، آرام سازی، اقدامات حمایتی برای افراد کم توان اجتماعی زنان-کودکان کار و خیابانی، افراد بی سرپرست و بدسرپرست در پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی موثر است.
قویدل گفت: ما به دنبال ایجاد مرکز شوق زندگی به عنوان یک طرح کارآمد هستیم که هم مقام قضایی و هم مددکاران اجتماعی و تمام نهادهای دخیل در حوزه آسیب های اجتماعی در کنار دستگاه قضا به شکلی منسجم در این حوزه تلاش کنند.
وی گفت: قانون حمایت از اطفال و کودکان محور اصلی همکاری همه جانبه خواهد بود و طرح نماد نیز بستر خوبی برای همگرایی است.
قویدل، سامانه سجام (سامانه جامع ارتباط مردمی) را در این نشست بازمعرفی نمود و اظهار امیدواری کرد که این همایش و نشست تخصصی سرآغازی برای همکاری بیشتر، اقدامات هدفمند و برایند حوزه سلامت اجتماعی و مطالبه گری اجتماعی باشد.
وی نقش دستگاه قضا در نظارت، مطالبه گری، ایجاد انسجام و پرهیز از موازی کاری را قابل توجه دانست و انعکاس و آمار های آسیب های اجتماعی را در کنترل و کاهش آسیب ها و بهبود و ارتقاء سلامت جامعه موثر دانست