برگزاری نهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان
کرمان – مهرکریمان نیوز/ نهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه با مقایسه سهم اشتغال و درآمد در بخش های کشاورزی و صنعت استان کرمان در استانداری کرمان برگزار شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر بتوانیم بازار تخصصی آب را در کشور و استان راه اندازی کنیم بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد و شورای برنامه ریزی موضوع عدم توقف طرح های بزرگ اقتصادی (طرح های بالای سه هزار میلیارد تومانی) را دنبال کند.
محمدرضا پورابراهیمی درباره طرح های اقتصادی استان گفت: تامین آب یکی از گلوگاه های اصلی طرح ها است.
وی برلزوم استفاده از مازاد پساب فاضلاب ها تاکید کرد و افزود: تبدیل آب کشاورزی در حال انجام است و سهم آب کشاورزی در استان بالاست و اگر مقدار کمی از این سهم را تبدیل کنیم تقریبا با یکی از گلوگاه های اجرای طرح ها مقابله می شود.
وی تاکید کرد: نگران اشتغال جوانانمان هستیم و سرمایه گذاری در استان باید انجام شود و نباید طرحی به دلیل نیاز به ۱۰ لیتر آب متوقف شود.
*جذب ۲۸ درصدی اعتبارات اسناد خزانه در کرمان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: طبق مکاتبات مقرر شد دستگاه های اجرایی که امکان جذب ندارند با شرط تعهد به جذب به ما اعلام کند و اگر دستگاهی اعلام نکند به منزله جذب تلقی می شود و تعهد مدیر است و عواقب آن را باید مدیر بپذیرد و تا کنون هیچ یک از دستگاه های اجرایی و شهرداری ها اعلام نکرده اند که نمی توانند جذب کنند.
جعفر رودری گفت: آخرین وضعیت اعتبارات استان ۹۸۹ میلیارد تومان ابلاغ هزینه ای داریم که ۸۸۶ میلیارد تومان معادل ۹۰ درصد آن تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه آنالیزی از کسری ها صورت و به تهران ارسال تا تامین کسری انجام شود، افزود: تملک دارایی سرمایه ای ۴ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان ابلاغ شده است هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان معادل ۳۵ درصد تخصیص داده شده است و از این هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان حدود هزار ۱۸۳ میلیارد تومان آن اسناد خزانه و مابقی نقد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان متوسط اعتبارات اسناد خزانه ای که به استان اختصاص داده شده را ۲۸ حدود درصد دانست ادامه داد: در حوزه استانی هزار و ۳۵ میلیارد تومان اعتبارات تخصیصی اسناد خزانه است که حدود ۲۱ درصد می شود و ما نسبت به زمان عقب هستیم.
وی عنوان کرد: با مشکل جذب اعتبارات در برخی از دستگاه ها مواجه شدیم و طبق مصوبه جلسه قبل مقرر شد که دستگاه های که تا ۱۵ اسفند نتوانند اعتبارات خود را جذب کنند باید اعتبار آنها جابجا شود.
*مدیریت آب دچار نامتوازنی است
استاندار کرمان از مواجه بودن با نامتوازنی مدیریت آب انتقاد کرد و گفت: حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان طرح با اشتغال ۱۴ هزار نفر احصاء شد و بخش عمده مشکل این طرح ها آب است و متاسفانه مدیریت دقیقی بر آب نداریم و زمانی که صحبت از صرفه جویی در آب می شود اذهان به سمت آب مصرفی در بخش شرب و صنعت می رود اما بدانید از حدود ۶ میلیارد متر مکعب آب مصرفی در استان حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن در بخش خانگی و ۷۰ میلیون مترمکعب دیگر آن در بخش صنعت مصرف می شود.
علی زینی وند اظهار کرد: نمی توانیم به این فاجعه مدیریتی در مصرف آب ادامه دهیم و برخی طرح ها گیر تامین حدود ۷ لیتر آب درثانیه هستند.
وی توسعه صنعت را مبتنی بر توسعه متوازن با رعایت اصول محیط زیستی می داند بیان کرد: صنعت باید با استفاده از تکنولوژی های کم آب بر و همچنین بازچرخانی آب، پساب و صرفه جویی آب مورد نیاز خود را تامین کنند.
زینی وند در ادامه سخنانش گفت: طرح های که کف سرمایه گذاری آنها سه هزار میلیارد تومان است باید تضمین تامین منابع آب باورپذیر و قابل قبولی ارایه دهند و با شرایط فعلی وزارت نیرو در آینده تعهدی در قبال تامین آب برای این طرح ها ندارد.
وی درباره جذب اسناد خزانه نیز عنوان کرد: اگر دستگاهی اسناد خود را جذب نکند اعتبار آن بازگشت داده می شود و قاعدتا آن مدیر باید جوابگو باشد.