همراه با کارشناسان بهداشت محیط با؛
توصیه های بهداشتی به مسئولان برگزاری مراسم عزاداری و توزیع نذورات محرم و صفر
کرمان – مهرکریمان نیوز/ همزمان با برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام ماه محرم و صفر در کشور و اهمیت سلامت عزاداران، توجه به نکته های بهداشتی مرتبطا با سلامت آب و غذا بهمنظور پیشگیری از بیماریهای اهمیت ویژه ای می یابد.
در ادامه توصیه های بهداشتی کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت و درمان شهرستان بردسیربرای سلامت عزاداران حسینی را به اتفاق مرور می کنیم:
۱)از قبل افراد دخیل در تهیه و توزیع مواد غذایی را مشخص نمائید.
- از ورود افراد متفرقه به محل طبخ و دخالت در تهیه و توزیع مواد غذایی جلوگیری گردد.(با نصب تابلو ممنوعیت ورود افراد متفرقه به آشپزخانه اطلاع رسانی گردد.)
۲)بهداشت و سلامت مواد اولیه را بصورت مداوم بررسی نمائید.
- از مواد اولیه بسته بندی با هویت بهداشتی مشخص و مورد تایید استفاده نمائید.
- از پذیرش مواد اولیه از افرادی که نمی شناسید جداً اجتناب نمایید.
۳)نگهداری گوشت قرمز و سفید در کنار سایر مواد غذایی سبب انتقال بار میکروبی به آنها می شود.
- برای سبزیجات خام و تخم مرغ هم همین مسئله وجود دارد.
- ضمن تامین دمای مناسب نگهداری،تفکیک مواد اولیه را نیز به دقت رعایت نمائید.
۴)از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری نمائید.
- در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای بالای ۶۳ درجه سلسیوس(روی شمعک گاز) نگهداری شود.
- از ظرف کردن غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف خودداری نمائید. این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود.
۵)ظروف پلاستیکی از مشتقات نفت تهیه می شوند برخی از آنها مانند ظروف فومی و پلی استایرن مقاومتی در برابر حرارت و مواد چرب ندارند و مونومرهای آنها به راحتی به مواد غذایی وارد می شود و به سلامت مصرف کننده آسیب می رساند. لذا در تهیه ظروف توزیع نوشیدنی و غذا، سلامت مصرف کننده را بر قیمت ظرف ارجح بدانید.
۶) در صورت استفاده از ظروف و لیوانهای شیشه ای و استیل و چندبار مصرف حتماً فرایندی را تعریف نمایید که بعد از هر بار استفاده با آب ولرم و مایع ظرفشویی شسته و با آب جوش یا محلول حاوی وایتکس (یک قاشق غذاخوری به ازا هر لیتر آب برای زمان یک دقیقه یا یک قاشق غذاخوری به ازا هر ۵ لیتر آب برای زمان ۵ دقیقه) گندزدایی شوند.
۷) برای شستشو و گندزدایی مداوم سرویس های بهداشتی فردی را مشخص نمائید.
- از تامین مداوم مایع دستشویی در سرویس های بهداشتی از طریق سیستم لوله کشی مطمئن شوید.
۸) قبل از برگزاری مراسم، ایمنی محل از نظر برق کشی، حریق و سایر مخاطرات را بررسی و اقدامات لازم را بعمل آورید.
۹) از ذبح دام در جلوی هیئت و معابر عمومی جلوگیری نمائید این کار سبب انتشار عوامل بیماریزا در محیط و ایجاد منظره ناخوشایند می گردد.
۱۰) برای مصارف آشامیدنی و تهیه شربت از آب و یخ بهداشتی و مورد تایید استفاده نمایید.
- قبل از تهیه شربت داخل و بیرون ظرف اصلی را به خوبی شسته و گندزدایی نمایید.
- از بهداشتی بودن شکر مورد استفاده مطمئن شوید.
- از مواد دارای رنگ مصنوعی غیر مجاز برای تهیه شربت استفاده ننمایید.
۱۱) برای کلیه دست اندر کاران تهیه و توزیع نذورات از قبل کارت بهداشت، لباس ، کلاه، دستکش و پاپوش برای روی سفره تهیه نمایید.
۱۲) راه رفتن افراد روی سفره ضمن این که غیر بهداشتی است سبب ناراحتی و ایجاد حس ناخوشایند در پذیرایی شوندگان است.
- افراد پذیرایی کننده را از قبل آموزش بدهید.
- در صورت اجبار حتما برای آنها پاپوش تهیه نمایید.
۱۳) در تامین ساختمان بهداشتی محل طبخ، سینک ظرف شویی و سینک دستشویی، آب گرم و تعویض ظروف مستعمل با ظروف نو نهایت تلاش خود را انجام دهید.




































