متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه:
عزاداران حسینی از بهداشت مواد غذایی اطمینان حاصل نمایند
کرمان – مهرکریمان نیوز/ دکتر عادله خدابخشی متخصص تغذیه در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه اظهار کرد: به دلیل گرمای هوا در ایام عزاداری امام حسین علیه السلام به ویژه در روز تاسوعا و عاشورا، رعایت یک سری نکات تغذیهای برای عزادارن ضرورت دارد.
وی افزود: از آنجا که مصرف آب در این روزهای گرم بسیار زیاد میشود توصیه این است که به تنهایی مصرف نشود و با اقلامی مانند دانه چیا، تخم شربتی و خاکشیر ترکیب شود.
خدابخشی افزود: همچنین مصرف شربت بیدمشک، تمشک، گلاب و شربت آبلیمو و سکنجبین نیز در روزهای گرم برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
این متخصص تغذیه نوشیدن دوغ کم نمک خنک به همراه نعنا و پونه و همچنین استفاد از لیموترش در کنار غذا را توصیه نمود و ادامه داد: عزاداران بایستی از مصرف مواد غذایی حاوی سس مایونز و تخم مرغ، مانند سالاد الویه که سریع فاسد میشود نیز خودداری کنند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: افراد همچنین باید از مصرف غذاهای چرب و شور خودداری کنند چراکه این غذاها احساس تشنگی را بیشتر میکنند.
خدابخشی تصریح کرد: موکبها بایستی بعد از طبخ غذا بلافاصله آن را توزیع و زائران نیز بلافاصله پس از دریافت غذا از موکب، آن را مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه عزاداران از بهداشت مواد غذایی اطمینان حاصل کنند، تاکید کرد: همانطور که گفته شد گرمای شدید موجب فساد مواد غذایی میشود بنابراین بایستی از دریافت چند بسته غذایی و نگه داشتن آن برای وعدههای بعد خودداری شود.
خدابخشی اظهار کرد: بهتر است برای بستهبندی موادغذایی ازظروف پلی پروپیلن P.P استفاده شود و همچنین لیوانهای پلاستیکی برای چای و نوشیدنیهای داغ مورد استفاده قرار نگیرند.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: برای پیشگیری از یبوست بهتر است از نان سبوسدار مانند نان جو استفاده شود، همچنین میتوان مصرف آلو و انجیر خشک را در برنامه غذایی قرار داد.
خدابخشی بیان کرد: با توجه به اینکه شیر در هوای آزاد به سرعت فاسد میشود میتوان به جای آن از ماست و دوغ کم نمک، به همراه سبزیجات خشک استفاده کرد.
این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: مصرف غذاهایی مثل ماهی نیز به دلیل فساد سریع، توصیه نمیشود، ضمن اینکه بایستی مصرف قهوه و چای نیز به دلیل مدر بودن در روز های گرم سال محدود شود.


































