مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی عنوان نمود:
ایمنی غذایی بخش حیاتی از امنیت غذایی است
مهرکریمان نیوز/ هفتم ژوئن ( ۱۷ خرداد) روز جهانی ایمنی مواد غذایی نامگذاری شده است که هر ساله به منظور یادآورشدن اهمیت و نقش بیماریها با منشا غذا و توجه به پیشگیری از این بیماریها و ارتقای سطح آگاهی جامعه گرامیداشت این روز بعنوان، روز جهانی ایمنی غذا انجام می شود.
دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهرکریمان نیوز گفت: هدف از گرامیداشت این روز، جلب توجه همگانی و ترویج اقداماتی مانند حمایت از صنعت، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق و شکوفایی اقتصادی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار می باشد.
وی اعلام کرد: مسأله امنیت و ایمنی غذا یک موضوع بسیار حساس و راهبردی است و اگر از زنجیره تولید تا توزیع مواد غذایی به خوبی مراقبت شود میتوان جامعهای سالم داشت.
این مقام مسئول اعلام کرد: یک زندگی سالم، یک اقتصاد سالم، یک سیاره سالم و یک آینده سالم در گروی یک غذای ایمن و سالم می باشد.
این مقام مسئول افزود: ایمنی غذا به همهی اجزاء زنجیره تولید مربوط میشود( تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و …) اما دامپزشکی با نظارت بر سلامت فراورده های خام دامی از مزرعه تا سفره، نقش اصلی در سلامت فراورده های خام دامی ایفا می کند.
دکتر رشیدی گفت: دامپزشکان به عنوان حافظان سلامت غذایی خطر بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام را کاهش داده و سلامتی جامعه بطور مستقیم مرهون تلاش آنان می باشد.
وی با بیان اینکه ایمنی غذایی بخش حیاتی از امنیت غذایی است، اعلام کرد: دامپزشکی به عنوان متولی سلامت مواد غذایی و امنیت غذایی با منشاء دامی، یکی از ارکان اساسی زمینه ساز امنیت غذایی جامعه محسوب می گردد.
دکتر رشیدی با تاکید گفت: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی ذاتی خود عهده دار بهداشت دام و فرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و درنهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه شود.
وی گفت: ایمنی موادغذایی علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با امنیتغذایی، نقش مهمی در اقتصاد جامعه دارد و به همین دلیل ایمنی و سلامت غذا یکی از ارکان توسعه پایدار در هر جامعه می باشد و دامپزشکی از این منظر هم نقش مهمی ایفاد می نماید.
وی با اعلام اینکه تضمین کیفیت و سلامت فرآورده های خام دامی همراه با افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت این محصولات و تولید فرآورده های سالم و ارگانیک با فعالیت های دامپزشکان محقق می گردد، گفت: بیشترین اقدامات انجام گرفته توسط بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی دراین رابطه شامل کنترل بهداشتی دامداری ها، مراکز تکثیر و پرورش آبزیان و مرغداری ها، کنترل بهداشت کارخانجات تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان، کنترل بهداشتی دام در دامداری ها، کنترل و نظارت بهداشتی برمصرف داروهای دامپزشکی، کنترل و نظارت بهداشتی برتردد و نقل و انتقال دام زنده و فرآورده های آن، نظارت و کنترل بهداشتی برکشتارگاه های دام و طیور و مراکز فرآوری و بسته بندی فرآورده های خام دامی، نظارت وکنترل بهداشتی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و میادین دام می باشد.
وی ضمن اشاره به این نکته که آلودگی خوراک دام به انواع سموم قارچی مثل آفلاتوکسین با فلزات سنگین می تواند مخاطراتی برای سلامت دام و همچنین آلودگی محصولات دامی داشته باشد بیان داشت: دامپزشکی با نظارت بر مراحل مختلف تولید خوراک دام و محصولات دامی در جهت کنترل و حذف این مخاطرات از زنجیره غذایی تلاش می نماید.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پایان اعلام کرد: از شهروندان عزیز تقاضا داریم در برقراری سلامت غذایی، حامی دامپزشکی باشند و با مشاهده گوشت و یا سایر فراورده های دامی مشکوک بی درنگ از طریق سامانه ۱۵۱۲ در تمام ساعات شبانه روز کارکنان ما را مطلع نمایند.