گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات مربوط به مصرف انرژی وجود ندارد
رئیس اتاق کرمان گفت: اضمحلال منابع و انرژی در کشور به قیمت خرید محبوبیت انجام می شود زیرا می خواهند همه راضی باشند.
کرمان – مهرکریمان/ سیدمهدی طبیب زاده، در نشست بررسی مسائل حوزه سیاست گذاری انرژی با حضور رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران افزود: نباید اینگونه باشد که یک واحد تولیدی و صنعتی را به منظور کاهش مصرف برق با خاموشی تحمیلی روبرو کنند و کارگران آن مجموعه را به خانه ها بفرستند در صورتی که این افراد با بازگشت به خانه نیز برق مصرف می کنند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات و درک درستی از اعداد مربوط به مصرف انرژی و آینده این حوزه وجود ندارد که در این رابطه باید طرح هایی مانند “فروش خاموشی” برق برای جلوگیری از متضرر شدن واحدهای تولیدی در نظر گرفته و اجرایی شود و مردم و سایر بخش ها در زمینه کاهش مصرف برق و انرژی برای سرپا ماندن تولید و حفظ اشتغال فرزندان این مملکت همراهی و تلاش کنند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: اتاق کرمان با تشکیل اندیشکده انرژی قصد دارد به مدل خوبی در حکمرانی انرژی در کرمان به عنوان پایلوت در کشور برسد و در این حوزه در بخش های سیاست پژوهی و آینده پژوهی برنامه ریزی داشته باشد.
طبیب زاده، با اشاره به اینکه کرمان پس از خوزستان دومین استان پرمصرف آب کشور است، اظهار کرد: حدود ۹۵ درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی است اما متاسفانه علت بسیاری از مشکلات و کمبودها در حوزه انرژی و آب را به بخش صنعت مرتبط می کنند. وی تصریح کرد: در شرایطی که مصرف آب در کشاورزی کرمان ۶ برابر مصرف آب در حوزه صنعت است اما باز هم کشاورزی رها شده و کشاورزی غیراقتصادی موجب هدر رفتن هر چه بیشتر منابع می شود. طبیب زاده، خاطرنشان کرد: در اندیشکده انرژی اتاق کرمان قصد داریم به اصلاح حکمرانی ها در حوزه آب کمک و از منابع تجدید پذیر برای توسعه استان استفاده کنیم.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، به اتاق کرمان برای راه اندازی اندیشکده اختصاصی انرژی تبریک گفت و بیان کرد: این اندیشکده در استان های دیگر وجود ندارد و با افتخار و خوشحالی عضو هیات امنای اندیشکده انرژی کرمان هستم. حمیدرضا صالحی، افزود: ایده راه اندازی بازار خاموشی می تواند بسیار خوب باشد زیرا اگر مردم خود دارای کسب و کار شوند حتما این طرح نتیجه خواهد داد که امیدواریم در کرمان این طرح با موفقیت انجام شود. وی با اشاره به اینکه اقدامات زیرساختی در کشور کمتر انجام شده است، ادامه داد: متاسفانه حاکمیت در حوزه انرژی اصلاحات را انجام نمی دهد و دولت ها نیز همان مسیر نه چندان درست گذشته را ادامه می دهند.
صالحی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار از اتاق ایران درخواست شده که برنامه ها و پیشنهادات خود را برای اجرا در برنامه هفتم توسعه ارائه دهد که در این رابطه مرکز پژوهش های اقتصادی اتاق ایران، این موضوع را پیگیری می کند که اتاق کرمان نیز می تواند در حوزه انرژی موارد مد نظر را ارائه دهد. گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان حوزه انرژی استان کرمان حضور داشتند و برخی صحبت های خود را مطرح کردند.